Grafisch

In september 2019 ben ik met de opleiding grafisch vormgever begonnen. Dit is gegroeid vanuit mijn interesse voor fotografie en liefde voor tekenen. Bovendien zie ik het als een aanvulling op mijn redactionele skills. Want naast tekst, is de lay-out natuurlijk ook heel belangrijk. Hieronder toon ik wat van mijn werk, dat kan uit mijn privéleven of uit mijn opleiding komen. Ik leerde er er werken met de programma’s InDesignPhotoshop en Illustrator:

Nieuwjaarskaart: Voor deze wenskaart maakte ik zelf de tekening.

Photoshop: Mix verschillende dieren met elkaar.

Photoshop: Zoek een groepsfoto en plaats een foto van jezelf daarbij.

Photoshop: We kregen de opdracht om een frisdrank te ontwikkelen met een fictief ingrediënt. Ik koos voor een toverbal en creëerde het drankje ‘Toverborrel’.

Logo: Ontwerp voor het straatcomité Bump een nieuw logo. Het lieveheersbeestje is hun symbool en was dus een vereiste. Verder zochten ze varianten voor vergroening, verkeersveiligheid en verbondenheid.
Ik ontwierp verschillende versies in Illustrator en stelde ook guidelines op voor het gebruik van het logo, dat alles vind je hier.

Logo Knitsbykat: Ik ontwierp het logo voor ‘Knitsbykat’ in Illustrator. Zij breidt en haakt o.a. kinderkledij. Je vindt het logo ook op haar website: https://knitsbykat.be/.

Photoshop: Een automerk wilt een nieuwe campagne voor een auto. Het idee is om een snel en krachtig dier te combineren met een wagen. Ik koos voor het dier en de auto Jaguar.

InDesign: Ontwerp een geboortekaartje met 1 pantonekleur. Ik koos voor een vierkant kaartje (140 x 140 mm) en een roze kleur. De naam werd ‘Isabelle’ en de bellen zijn in blinddruk.

Nieuwjaarskaart: Voor deze wenskaart maakte ik zelf de tekening.

InDesign: Maak en lay-out een artikel over de Noorse keuken. Breng een verhaal over een recept. Ik heb gekozen voor rendier ossobuco. Bekijk het volledige artikel via volgende link.

InDesign: Ontwerp een magazine over grafische vormgeving. Tijdens deze lessen maakten we kennis met de geschiedenis van de grafische vormgeving. Zo leerden we o.a. over het ontstaan van de boekdrukkunst en lettertypes. We bespraken verschillende stromingen zoals art nouveau, De Stijl, het dadaïsme, enz… En we leerden belangrijke grafische vormgevers kennen.
Je kan het volledige magazine bekijken via volgende link.

InDesign: We kregen de opdracht om een boek van 40 pagina’s te maken over een thema naar keuze. Ik koos ervoor om een reisboek te maken met landen waar ik graag eens naartoe wil gaan. Het draagt de titel De wereld zien met Dorien en brengt de lezer naar Schotland, Noorwegen, Kenia en Japan. Ikzelf fungeer als gids om de lezer door het boek te leiden.
Je kan het volledige boek bekijken via volgende link.

InDesign: Ontwerp Instagramadvertenties voor een product, gebruik hiervoor de Illustratortools. Ik koos voor de brillen van Ace & Tate.

little lucky things

Eigen logo: Voor mijn eigen website heb ik natuurlijk ook een logo nodig. Daarom ontwierp ik dit logo in Illustrator. Ik gebruik het ook voor mijn Instagrampagina.

Logo Lagomkind: Ik ontwierp het logo voor ‘Lagomkind’ in Illustrator. Zij verkopen kinderkledij, comfortabele kleding en decoratie voor in huis. Dit alles met de Zweedse filosofie ‘lagom’ als insteek: ‘Love the earth in all its glory. Buy what you need without worry. Look and find. Lagomkind.’ Bekijk hun Instagrampagina en website.

Illustrator: Maak een uitnodiging voor een feestje en gebruik hierbij verschillende technieken. Ik ontwierp o.a. deze uitnodiging voor een Retroparty.

InDesign: Ontwerp een cd, single en webpagina over klassieke muziek. Zorg ervoor dat het een jonger publiek aanspreekt. Ik koos voor Vivaldi.
Bekijk de volledige cd booklet via volgende link.
Bekijk de volledige single via volgende link.
Bekijk de webpagina via volgende link.

Illustratie: Ik maakte deze tekening in het kader van een Instagrampost over Valentijn. Bekijk de post hier.

Illustratie: Ik maakte deze illustratie naar aanleiding van het gedicht ‘Geveltuintjes’ van Lettergekletter. Mijn illustratie was te zien in de expo ‘Gevleugelde woorden verbinden’ van Lettergekletter. Die liep van 3 tem 31 oktober 2021 in het Gasthuis te Aarschot.