Breien en koffie

Ik ben een sjaal beginnen breien. Dat werkt relaxerend bij mij, moet ik niet te veel nadenken én het is lekker warm tijdens de winter.

Tevens heb ik tijdens mijn Erasmus ervaring in Spanje koffie leren drinken (ook warm tijdens de winter). Die Spanjaarden deden dat immers wel vaker, ’s morgens of ’s middags, un café con leche drinken. Rustige familiemensen zijn het, die Spanjaarden met hun siestas. Ik heb daar wel respect voor. Want in onze Belgische samenleving is alles heel gehaast en gejaagd.

Mijn leven is ook wel behoorlijk druk. Maar zo heb ik het graag, veel sociale contacten en bezigheden. Toch merk ik dat, naarmate ik ouder word, ik ook graag wat rust in mijn leven heb.

Even de tijd nemen om een sjaal te breien of een boek te lezen, bijvoorbeeld.

Of even de tijd nemen om een koffietje te drinken (wat verslavend werkt overigens).

Veel van mijn vrienden gaan twee keer per week uit tot zes uur ’s morgens.
Ik merk dat ik dat langzaam aan niet meer aankan. Ik kan één keer in de week zo laat uitgaan, maar dan moet ik ook een week recupereren.

Is dat normaal op mijn leeftijd?

Ik zit trouwens ook op de leeftijd dat ik moet solliciteren en beginnen met werken.

Zal ik dan ooit nog kunnen uitgaan?

Och ja, er zijn alternatieven…
breien en koffie, bijvoorbeeld.

Ben ik écht al zo oud?

1 Comment »

  1. Haken en breien, zó ontspannend. Er komt misschien ook een tijd dat je het wilde uitgaansleven niet meer zo interessant vindt. Als je leven gevuld is met andere zaken en mensen, gaan die uitgaanders maar lekker hun gang. Je echte vrienden zijn ook wel geïnteresseerd om je op een andere manier te ontmoeten. Zelf zie ik mensen meestal het liefst één op één, dan is de uitwisseling het meest persoonlijk. Soms is een feestje natuurlijk wel geweldig, omdat je dan merkt dat je vrienden ook elkaar leuk vinden. (Les amis de mes amis sont mes amis).
    Terug naar haken en breien. Terwijl er iets uit je handen komt, kan je je gedachten laten gaan. Het kan ook in gezelschap, dan kan het ook een zekere rust en huiselijkheid geven. Iemand zei me ooit: wij vrouwen kunnen van alles tegelijk: breien, tv kijken en kletsen…
    Zelf neem ik op m’n vakanties naar m’n geliefde Griekenland altijd een haak-, brei- of borduurwerkje mee. Het levert soms leuke contacten op, je kan ’s iets weggeven, b.v. als iemand heel erg gastvrij is e.d. Handwerken heeft iets meditatiefs, vooral bij eenvoudige, zich herhalende handelingen als bij het breien van een sjaal. Heb al heel wat sjaals gebreid, vor mezelf en anderen. Groet, Maria

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s